Реальний табір: діджитал проти соціуму Як навчити свою дитину Soft Skills, якщо довкола одні гаджети?

Для багатьох асоціація з дитинством – це радість та веселощі. І саме завдяки тому, що батьки організовують дітям таку можливість, як поїздка до табору, відпочити у подорожі, діти й отримують неймовірний досвід та пригоди.


Чи може бути щось більше, ніж пригоди? О так! Тисячу разів так. Створюючи найкращі у світі табори ми зараз розповімо вам особливості розвитку та кілька цікавих фактів із психології мислення та свідомості дитини, діджиталізації та де ж ці Soft Skills і до чого тут табір.


Почнемо ось із чого.

дитячий відпочинок kidbi

Що ж насправді може дати табір, що зараз не дає школа і чому саме для підлітків 8-16 років це так важливо?


Soft Skills та їх розвиток – це і є найцінніші навички не тільки для підлітків, а й для дорослих. Це ті “м'які” навички, яким зараз, поки що з якихось причин, не вчать у школі:

комунікація, впевненість, публічні виступи, вирішення конфліктів, розуміння себе та своїх емоцій, своєї цінності, розкриття свого потенціалу та презентація себе.


Давайте розберемо детальніше і пройдемося по Soft Skills і чому це критично важливі навички саме зараз для підлітка.

Соціалізація

Не завжди це слово буде зрозумілим кожній дитині і навіть не всім дорослим. Що ж ховається за ним?


Саме в таборі дитина перебуває у колі однолітків і саме в цій атмосфері відбуваються найважливіші формування навичок СПІЛКУВАННЯ І КОМУНІКАЦІЇ для життя. Так, саме вони найважливіші.

Саме у віці 8-16 років дитина навчається:


  • будувати правильні та гармонійні відносини з оточуючими. Хоч би як це звучало незвично, але далеко не кожна школа зараз може похвалитися тим, що цьому навчає.
  • висловлювати свою думку
  • пояснювати, що йому важливо і чому
  • розуміти, що йому важливо і чому
  • бути собою, а це зрозуміти можна тільки будучи в суспільстві з кимось
  • розуміти, що не завжди тебе розуміють, хоча ти ж сказав, чи не завжди тебе розуміють у думках

На що впливають ці навички та як їх перевести у справжнє реальне життя?

Правильно пройшовши цей період саме будучи з однолітками, а не на самоті дитина закладає фундамент:

дитячий табір kidbi
  • відносин, які він зможе створювати на роботі
  • відносин, які він принесе у свою сім'ю і зможе бути щасливим у ній
  • відносин для свого майбутнього партнерства у бізнесі
  • відносин з усіма оточуючими, які зустрічатимуться йому на шляху.
Чому це так важливо у наш період стрімкого 21 століття?
  • Тому що у дітей дуже багато домашніх завдань, які вони годинами роблять вдома віч-на-віч з підручниками і мало можливості гуляти з друзями
  • Тому що дедалі більше дітей переходять на індивідуальне навчання (екстерн, хоум скулінг, індивідуальне навчання, репетитори) замість групових.
  • Тому що диджиталізація нашого світу, мобільні телефони та комп'ютери не замінюють реальне спілкування, це ілюзія спілкування.


Всі ці напрями не наближають, лише віддаляють дитину від реальності спілкування.


Чи вони допомагають отримати знання з предметів — так, звичайно. Індивідуальне навчання з цим чудово справляється. І це доведено не лише британськими вченими.


Але дуже важливо не втратити можливість дитини стати повноцінним членом суспільства, своєї майбутньої щасливої сім'ї та можливості бути цінним партнером у роботі та бізнесі.

Важливий момент:

Дитина не знає і не розуміє, що їй не вистачає спілкування.

Дитина не в змозі оцінити що йому необхідно з розвитку важливих навичок Soft Skills в міру свого віку. Завжди комфортніше посидіти кілька годин у KS GO, ніж із друзями.


Це все відбувається до тих пір, поки діти не потрапляють в атмосферу того табору і оточення, від якого вони в захваті і де вони можуть відчути як це цікаво і весело бути з друзями. Тому тут перед табором стоїть не просте завдання — створити таку цікаву програму, в якій діти увірвуться у справжній світ і насолоджуватимуться кожною хвилиною. А це не просте завдання.


І це саме той фундамент соціалізації та спілкування, який закладається зараз, а саме у підлітковому віці.

дитячий табір осінь

Тож як це все дати дитині?

Відповідь очевидна — це якісний табір з унікальною та цікавою сучасною програмою, якісні виїзні програми, обов'язково групові.


Як ніколи табір не був таким актуальним, як на сьогоднішній день.


У таборі відбуваються по-справжньому трансформаційні зміни дитини! Діти сказали б, що це диво. Ми, звичайно, підтримаємо їх.


Наприклад, ми в KIDBI відповідаємо за якість та наповнення програми, яка вражає не лише батьків, а й надихає дітей. І ми знаємо, за що ми отримуємо стільки щасливих посмішок наших дітей та батьків.


Що ж отримують діти, які їдуть до якісного табору:


  1. Ваша дитина стане впевненішою
  2. У дитини з'являться нові друзі та нові інтереси
  3. Ваша дитина проведе тиждень у колі однолітків і починає впевненіше спілкуватися та закладає фундамент свого яскравого та насиченого життя.
  4. Цілий тиждень дитина проведе на свіжому повітрі та в активному русі


І найголовніше. Ви — завжди насолоджуватиметеся успіхами та радістю своєї дитини, коли з вами найкращий бізнес табір України.

Поділитися цією публікацією
Архів
5 причин припинити казати дитині "молодець"
.o_wevent_event_subtitle { font-weight: 600 !important; font-size: 1.125rem; background: #d54ba9; padding: 10px; width: 20%; text-align: center; border-radius: 5px; }